ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ - CORE MATERIALS

Νήματα - Πιλήματα - Πλέγματα
Γυαλί - Kevlar - Carbon

 

 

ΥΑΛΟΒΑΜΒΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ

Δύο από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των ενισχυμένων πλαστικών είναι :

Τις αντοχές στα ενισχυμένα πλαστικά τις δίνουν οι ίνες των ενισχυτικών (οπλισμοί) που ενσωματώνονται στα ενισχυμένα πλαστικά σε μορφή νημάτων, υφασμάτων, πλεγμάτων κτλ. Οι ρητίνες απλώς μεταβιβάζουν τις τάσεις μεταξύ των ινών και προστατεύουν τον οπλισμό από την περιβαλλοντική προσβολή.

Το συνηθέστερο υλικό ενίσχυσης των πλαστικών που εφαρμόζεται στις περισσότερες περιπτώσεις είναι οι ίνες του γυαλιού, αλλά παράλληλα έχουν αναπτυχθεί και άλλα υλικά όπως το Kevlar (αραμιδικές ίνες) και το Carbon (ανθρακονήματα) που βρίσκουν εφαρμογή σε ειδικές, υψηλών απαιτήσεων κατασκευές.

Στη γκάμα μας περιλαμβάνεται κάθε είδος οπλισμού, τόσο γενικής όσο και ειδικής χρήσεως, που σας δίνει τη δυνατότητα επιλογής εξειδικευμένων λύσεων για την κάθε εφαρμογή σας.

Στην ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΟΝΗΣ ΑΕ διαθέτουμε οπλισμούς κάθε σύστασης :

CORE MATERIALS - ΠΥΡΗΝΕΣ SANDWICH

Η τεχνολογία sandwich βρίσκει όλο και ευρύτερη εφαρμογή στις σύγχρονες κατασκευές διότι επιτρέπει την παραγωγή αντικειμένων που συνδυάζουν τη μεγάλη ακαμψία με την εξοικονόμηση βάρους και την οικονομία σε πρώτες ύλες και εργασία.

Τα κατασκευάσματα τύπου sandwich αποτελούνται από τον ελαφρύ πυρήνα και τα εξωτερικά πετσώματα, που κατασκευάζονται από ενισχυμένο πλαστικό. Οι πυρήνες Sandwich διατίθενται σε μια μεγάλη ποικιλία, τόσο ως προς το υλικό παραγωγής τους όσο και ως προς τη μορφή (συμπαγής πυρήνας, αφρός, honeycomb κτλ.) και τον τρόπο εφαρμογής.

Στην ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΟΝΗΣ ΑΕ διαθέτουμε τόσο την ποικιλία των υλικών όσο και τη γνώση να σας προτείνουμε ποιοί πυρήνες ταιριάζουν στα υπόλοιπα υλικά, στις παραγωγικές συνθήκες εφαρμογής και στις απαιτήσεις του project σας :